Satay z indyka z dipem curry

0
Satay z indyka z dipem curry

Składniki:
ilość dla 4 osóbsatay z indyka z dipem curry

  • 600g fileta z indyka
  • 1 mango
  • 1/2 ananasa
  • 200ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • Marynata orientalna Kamis
  • Musztarda z curry Kamis


Indyka pokrój w cienkie paski, wymieszaj z marynatą orientalną, odstaw na kilka godzin następnie nadziej na patyki do szaszłyków i smaż na ruszcie. Podawaj z jogurtem wymieszanym z 3 łyżkami musztardy z curry i 1 łyżką miodu oraz ze świeżymi owocami.

Oceń artykuł
4,60 / 5 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także