Śledzie korzenne

Śledzie korzenne

śledzie korzenneSkładniki (dla 4 osób):
400 g filetów ze śledzi
2 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
50 ml czerwonego wina
3 łyżki oleju

Przyprawy:
5 liści laurowych
Ziele angielskie – 5 sztuk
5 goździków
1 łyżeczka cynamonu mielonego
1 łyżeczka imbiru mielonego

Sposób przyrządzania:
Śledzie namoczyć w zimnej wodzie na 2 godziny. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, dodać czerwone wino, koncentrat pomidorowy, dusić kilka minut, pod koniec dodać utarte w moździerzu wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać. Namoczone śledzie przykryć farszem i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce.

Oceń artykuł
5,00 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także