Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym. Idealne na Sylwestra

0
Przystawka na imprezę sylwestrową
Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym. Idealne na Sylwestra.
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 1 opakowanie śmietany 18% 200g, filety śledziowe 6szt., majonez - 1 łyżka, koperek świeży 1 pęczek, cukier 1 płaska łyżeczka, sól, pieprz do smaku
Kuchnia polska
Wielkość przygotowywanej potrawy 12
Kategoria Przystawka
Metoda gotowania na zimno
Ilość kalorii 188

Idealny przepis na przystawkę na sylwestrową noc według przepisu Roberta Muzyczki - Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Aby przygotować potrawę najpierw musimy wymoczyć filety śledziowe w celu utraty przez nie nadmiernej słoności. Odsączamy z nich wodę. Kroimy na równie, niewielkie kawałki.

Śmietanę wraz z majonezem, koperkiem i przyprawami mieszamy w kubeczku. Następnie dodajemy je do śledzi i całość mieszamy.

Zobacz przepis: Koreczki z wędzonym łososiem

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy
Więcej na ten temat:

Źródło: OSM Piątnica

Polecamy Ci również

Zobacz także