Smak wakacji – rozwiązanie konkursu

Trzy miesiące temu ogłosiliśmy konkurs pt. "Smak wakacji" na najlepszy przepis kulinarny – wspomnienie lata.

Zadanie uczestników polegało na przesłaniu przepisu kulinarnego wraz ze zdjęciem potrawy – mógł to być przepis na ulubione danie lub smak z odległego zakątka, który odkryłeś tego lata.

Na konkurs wpłynęło kilkaset przepisów – również pisanych wierszem, dostaliśmy także przepisy od panów!

Komisja konkursowa składająca się z zespołu redakcyjnego po burzliwych dyskusjach wyłoniła pięciu zwycięzców:

Placuszki z jabłkami

Pizza szparagowa – pokłosie rzymskich wakacji

Penne z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Muszle z cukinią i sosem pomidorowym

Aromatyczne bułeczki ze słonecznikiem

Ponieważ na konkurs wpłynęło bardzo dużo zgłoszeń komisja postanowiła przyznać dodatkowo 10 wyróżnień:

Likier z tarek

Risotto z borowikami – Smak Italii

Mroźna pokusa

Botwinka z ulubionymi dodatkami

Ogniskowy kociołek warzywny

Sałatka z szynkowymi ślimaczkami

Dorada w soli

Koreczki z wędzonym łososiem

Kleftiko

Schab faszerowany pieczarkami

Zwycięzcom gratulujemy i zachęcamy do udziału w kolejnych konkursach!

Sponsorzy nagród:

Smak wakacji – rozwiązanie konkursu - zdjęcie 1 Smak wakacji – rozwiązanie konkursu - zdjęcie 2

Dla zwycięzców ufundowano 5 zestawów nagród, z których każdy zawiera:

Przyprawy Kamis z linii Kuchnie Świata.

przyprawaprzyprawaprzyprawaprzyprawaprzyprawaprzyprawa


Akcesoria kuchenne oraz książkę "Ryby i owoce morza – porady dla smakoszy", w której autorka pokazuje ponad 70 przepisów na różnorodne dania rybne – od potraw ze śledzia, dorsza, łososia i makreli po takie egzotyczne przysmaki jak karaibskie pompano. Omawia bogactwo darów morza, a także rzek i jezior: ryb, głowonogów, małży i ostryg oraz skorupiaków. Podpowiada jak kupować ryby i owoce morza, zdradza tajniki przyrządzania ryb, gotowania wywarów, itp.

akcesoria kuchenneksiążka kucharska

Nagrody-wyróżnienia to 10 zestawów, z których każdy zawiera: "Przewodnik kulinarny: Egipt, Tunezja, Maroko" i zestaw przypraw Kamis Specialite mix.

przewodnik kulinarnyzestaw przypraw

Oceń artykuł
4,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Marta Balcerowska

Polecamy Ci również

Zobacz także