Sos koperkowy

Sos koperkowy
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 300 ml bulionu warzywnego, pęczek koperku, 2 łyżki mąki pszennej, sól i pieprz
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria sos
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 110

sos koperkowyWykonanie:

Bulion podgrzej w małym rondelku, dodaj posiekany koperek. Następnie zrób zaklepkę z mąki i wody, zapraw ją dwiema łyżkami ciepłego bulionu, wymieszaj wszystko razem i dodaj do rondelka. Mieszając doprowadź do jednolitej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem.

Podanie:

Sos koperkowy jest doskonałym dodatkiem do ziemniaków czy ryżu oraz potraw mięsnych. Doskonale komponuje się z gotowaną wołowiną. Nic nie stoi na przeszkodzie by zrobić sos koperkowy właśnie na bulionie wołowym, dzięki czemu sos nabierze jeszcze bardziej wyrazistego smaku.

Oceń artykuł
0,00 / 0 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: thebatterbaker.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także