Sos pomidorowy do pizzy

Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki puszka rozdrobnionych pomidorów bez skóry, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki keczupu, sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka. Opcjonalnie szczypta cukru.
Kuchnia włoska
Wielkość przygotowywanej potrawy 200 ml sosu
Kategoria sos
Metoda gotowania smażenie, gotowanie
Ilość kalorii 95

Wykonanie:

Na oliwie usmaż bardzo drobno posiekaną cebulkę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, przesmaż przez minutę i dodaj pomidory oraz keczup. Wymieszaj wszystko i duś na małym ogniu. Dodaj wszystkie przyprawy i wystudź.

Uwaga

Cukier dodajemy do sosu tylko w przypadku dość kwaśnych pomidorów. Jeśli smakuje nam sos bez dodatku cukru to powinniśmy pominąć ten składnik.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: knowledgera-theworld.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także