Sos pomidorowy do pizzy

Sos pomidorowy do pizzy
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki puszka rozdrobnionych pomidorów bez skóry, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki keczupu, sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka. Opcjonalnie szczypta cukru.
Kuchnia włoska
Wielkość przygotowywanej potrawy 200 ml sosu
Kategoria sos
Metoda gotowania smażenie, gotowanie
Ilość kalorii 95

sos pomidorowy do pizzyWykonanie:

Na oliwie usmaż bardzo drobno posiekaną cebulkę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, przesmaż przez minutę i dodaj pomidory oraz keczup. Wymieszaj wszystko i duś na małym ogniu. Dodaj wszystkie przyprawy i wystudź.

Uwaga

Cukier dodajemy do sosu tylko w przypadku dość kwaśnych pomidorów. Jeśli smakuje nam sos bez dodatku cukru to powinniśmy pominąć ten składnik.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: knowledgera-theworld.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także