Sos tatarski

Sos tatarski
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 4 korniszony, 6 pieczarek marynowanych, cebulka, łyżka majonezu, łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego, łyżeczka chrzanu, sól i pieprz
Kuchnia polska
Wielkość przygotowywanej potrawy 150 gram
Kategoria sos, dodatek, dip
Ilość kalorii 330

sos tatarskiWykonanie:

Korniszony i pieczarki zetrzyj na tarce
o drobnych oczkach, cebulę zetrzyj albo bardzo drobno posiekaj, Wrzuć wszystko do szklanego naczynia, dodaj chrzan, majonez i jogurt, dopraw do smaku
i dokładnie wymieszaj. Sos jest najlepszy po kilkugodzinnym schłodzeniu.

Podanie:

Sos tatarski doskonale smakuje z jajkami, ale także jako dodatek do wszelkich przekąsek czy podkład do pieczywa.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: pinoyworlddelicacies.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także