Sos tatarski
Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 4 korniszony, 6 pieczarek marynowanych, cebulka, łyżka majonezu, łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego, łyżeczka chrzanu, sól i pieprz |
Kuchnia | polska |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 150 gram |
Kategoria | sos, dodatek, dip |
Ilość kalorii | 330 |
Wykonanie:
Korniszony i pieczarki zetrzyj na tarce
o drobnych oczkach, cebulę zetrzyj albo bardzo drobno posiekaj, Wrzuć wszystko do szklanego naczynia, dodaj chrzan, majonez i jogurt, dopraw do smaku
i dokładnie wymieszaj. Sos jest najlepszy po kilkugodzinnym schłodzeniu.
Podanie:
Sos tatarski doskonale smakuje z jajkami, ale także jako dodatek do wszelkich przekąsek czy podkład do pieczywa.

sos tatarski, sos tatarski do jajek, sos tatarski przepis, sos tatarski skladniki, sos tatarski do czego, sos tatarski kalorie
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: pinoyworlddelicacies.blogspot.com
Zobacz także