Sos winegret

Sos winegret
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki Łyżka świeżego soku z cytryny, 5 łyżek oliwy z oliwek, odrobina soli morskiej, pieprz, łyżeczka musztardy.
Kuchnia francuska
Wielkość przygotowywanej potrawy 100 ml sosu
Kategoria sos
Ilość kalorii 195

sos winegretWykonanie:

Wszystkie składniki wymieszaj energicznie, tak długo, aż rozpuści się sól i musztarda połączy się z oliwą.

Podanie:

Zamiast musztardy można użyć łyżki octu winnego i w tej sytuacji rezygnujemy również z soku z cytryny by sos nie był zbyt kwaśny.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: simplyrecipes.com

Polecamy Ci również

Zobacz także