Spaghetti pod pierzynką owocową

0
Spaghetti  pod pierzynką owocową

Składniki:

  • spaghetti  pod pierzynką owocową500g makaronu spaghetti,
  • 500g śliwek,
  • 500g jabłek,
  • parę łyżek śmietany, miodu i żurawiny,
  • odrobina cukru i wanilii.

Sposób przyrządzania:

Umyte śliwki wypestkować, pokroić na ćwiartki. Jabłka wymyć obrać i także pokroić. Jabłka
i śliwki osobno poddusić przez parę minut
z odrobiną cukru i wanilii. Makaron ugotować al dente i  podawać z ciepłymi śliwkami, jabłkami. Na wierzchu zrobić kleksy ze śmietany, polać miodem i przyozdobić żurawiną.

Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Marta Marut

Polecamy Ci również

Zobacz także