Suflet z łososia

Suflet z łososia

suflet z łososiaSkładniki:

  • 50dag  polędwica  łososia albo pstrąga
  • 2 białka
  • 300 ml śmietany 36 %
  • sól

dla ozdoby:

  • śmietankowy twaróg (Almette)
  • kawior

Sposób przygotowania:

Kroimy rybę na duże kawałki a następnie miksujemy. Białka ubijamy z solą, dodajemy śmietanę i dalej ubijamy, aż masa nie zgęstnieje. Dodajemy rybę i mieszamy. Tak przygotowaną masę przenosimy do foremek w kształcie serduszek. Foremki z sufletem wkładamy do brytfanny z gorącą wodą. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na około 35-40 minut. Podczas pieczenia suflet się najpierw podniesie, potem osiądzie. Po upływie 40 minut wyjmujemy z piekarnika a po ostudzeniu pozbywamy się foremek. Przy pomocy szprycy ozdobić suflet twarogiem, a w środek położyć kawior


Przepis został nadesłany przez Panią Wiktoria Kajdanowicz do konkursu "Potrawy walentynkowe"

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Wiktoria Kajdanowicz

Polecamy Ci również

Zobacz także