Suflet z łososia

Składniki:
- 50dag polędwica łososia albo pstrąga
- 2 białka
- 300 ml śmietany 36 %
- sól
dla ozdoby:
- śmietankowy twaróg (Almette)
- kawior
Sposób przygotowania:
Kroimy rybę na duże kawałki a następnie miksujemy. Białka ubijamy z solą, dodajemy śmietanę i dalej ubijamy, aż masa nie zgęstnieje. Dodajemy rybę i mieszamy. Tak przygotowaną masę przenosimy do foremek w kształcie serduszek. Foremki z sufletem wkładamy do brytfanny z gorącą wodą. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na około 35-40 minut. Podczas pieczenia suflet się najpierw podniesie, potem osiądzie. Po upływie 40 minut wyjmujemy z piekarnika a po ostudzeniu pozbywamy się foremek. Przy pomocy szprycy ozdobić suflet twarogiem, a w środek położyć kawior
Przepis został nadesłany przez Panią Wiktoria Kajdanowicz do konkursu "Potrawy walentynkowe"

potrawy z ryb, potrawy z ryb przepisy, suflet z łososia, suflet z łososiem, potrawy walentynkowe, przepisy walentynkowe
Autor: Wiktoria Kajdanowicz
Zobacz także