Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki niewielka kapusta pekińska, mała cebulka, marchewka, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria surówka, dodatek, przekąska, danie wegetariańskie, danie dietetyczne
Ilość kalorii 90

sałatka z kapusty pekińskiejWykonanie:

Kapustę pekińską posiekaj na niewielkie kawałki. Cebulę pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj warzywa w misce i polej sosem przygotowanym z oliwy, soku z cytryny i przypraw.

Podanie:

Surówkę tę można urozmaicić dodając potarte jabłko, dzięki czemu nabierze ona nieco bardziej słodko-kwaśnego smaku.

Uwaga
Surówkę przed podaniem najlepiej chłodzić przez przynajmniej pół godziny. Dzięki temu nabierze bardziej wyrazistego smaku.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: zakkalife.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także