Surówka z marchewki

Surówka z marchewki
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 4 średnie marchewki, niewielka biała część pora, 2-3 łyżki majonezu
Kuchnia polska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria surówka, bukiet surówek
Ilość kalorii 72

surówka z marchewkiWykonanie:

Marchewkę zetrzyj na tarce o niewielkich oczkach, por drobno posiekaj i podziel na pojedyncze części, posól. Wymieszaj marchewkę z porem, dodaj sól i pieprz oraz wymieszaj z majonezem.

Podanie:

Dodanie pora do samej marchewki nadaje surówce bardziej wyrazistego smaku i jest alternatywą do marchewki z chrzanem, która nie każdemu smakuje.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: foodnetwork.com

Polecamy Ci również

Zobacz także