Surówka z pora
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 2 duże pory – tylko białe części, 4 łyżki majonezu, sól i pieprz |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 porcje |
Kategoria | przystawka, sałatka, surówka, dodatek, przekąska, kolacja |
Metoda gotowania | blanszowanie |
Ilość kalorii | 75 |
Wykonanie:
Pory dokładnie oczyść i posiekaj w drobne talarki. Sparz wrzątkiem przez kilka minut. Odcedź
i przełóż do naczynia. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj z majonezem.
Podanie:
Surówkę tę należy przed podaniem mocno schłodzić. Nie omijaj etapu blanszowania pory, gdyż dzięki temu zabiegowi nabiera ona aksamitnego smaku.

zdrowe jedzenie, sałatki przepisy, sałatki obiadowe, sałatki bez mięsa, sałatka z pora, surówka z pora, sałatka z pora naciowego
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: local.stv.tv
Zobacz także