Surówka z pora

Surówka z pora
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 2 duże pory – tylko białe części, 4 łyżki majonezu, sól i pieprz
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria przystawka, sałatka, surówka, dodatek, przekąska, kolacja
Metoda gotowania blanszowanie
Ilość kalorii 75

Wykonanie:

Pory dokładnie oczyść i posiekaj w drobne talarki. Sparz wrzątkiem przez kilka minut. Odcedź
i przełóż do naczynia. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj z majonezem.

Podanie:

Surówkę tę należy przed podaniem mocno schłodzić. Nie omijaj etapu blanszowania pory, gdyż dzięki temu zabiegowi nabiera ona aksamitnego smaku.

surówka z pora

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: local.stv.tv

Polecamy Ci również

Zobacz także