Surówka z selera

Surówka z selera
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 25 dkg korzenia selera, 2 średnie jabłka, mandarynka lub połówka pomarańczy, łyżka rodzynków, 2-3 łyżki majonezu, sól
Kuchnia uniwersalna, fusion
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria surówka, bukiet surówek
Ilość kalorii 110

surówka z seleraWykonanie:

Rodzynki zalej wrzątkiem do ich poziomu. Seler obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jabłka przekrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i zetrzyj. Pomarańczę albo mandarynkę podziel na łuski, pokrój na niewielkie części i dodaj do selera i jabłka. Rodzynki odcedź z pozostałej wody, dodaj do surówki, posól i wymieszaj z majonezem.

Podanie:

To połączenie smaków na pozór wydaje się dziwne, jednak smak jest zaskakująco dobry. Warto podać tę surówkę do wszelkich dań z drobiu i mięs przygotowywanych na słodko.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: wednesdaychef.typepad.com

Polecamy Ci również

Zobacz także