Szalotka z kurkumą na złoto

Składniki:
Rekomendujemy produkty KAMIS:
- 250 ml Octu winnego z białego wina
- 3-5 Liście laurowe
- 5 szt. Ziela angielskiego
- 3-5 Goździków
- 1 łyżeczka Kurkumy
- 1 łyżeczka Soli morskiej w młynku
Sposób przygotowania:
Szalotkę obrać, gotować w osolonej wodzie kilka minut, odcedzić, ułożyć w słoikach. Wodę zagotować z octem, cukrem, przyprawami, gorącą marynatą zalać szalotki, zakręcić, pasteryzować ok. 10 minut. Szalotka gotowa. Smacznego!

przepisy kulinarne ze zdjęciami, przepisy kulinarne przekąski, cebula szalotka, szalotka złocista, kurkuma
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zdjęcia: Sklep Akten
Zobacz także