Szalotka z kurkumą na złoto

Szalotka z kurkumą na złoto

Składniki:

  • 2 kg szalotek
  • 0,5 l wody
  • 200 ml cukru
    szalotka

Rekomendujemy produkty KAMIS:

  • 250 ml Octu winnego z białego wina
  • 3-5 Liście laurowe
  • 5 szt. Ziela angielskiego
  • 3-5 Goździków
  • 1 łyżeczka Kurkumy
  • 1 łyżeczka Soli morskiej w młynku

Sposób przygotowania:
Szalotkę obrać, gotować w osolonej wodzie kilka minut, odcedzić, ułożyć w słoikach. Wodę zagotować z octem, cukrem, przyprawami, gorącą marynatą zalać szalotki, zakręcić, pasteryzować ok. 10 minut. Szalotka gotowa. Smacznego!

Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Zdjęcia: Sklep Akten

Polecamy Ci również

Zobacz także