Szaszłyki z krewetek na rozmarynie

Szaszłyki z krewetek na rozmarynie
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 300 g krewetek, 3 łyżki oleju, Sok z połowy cytryny, Gałązki rozmarynu lub patyczki do szaszłyków, Przyprawa Grill ziołowy KAMIS
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 osób
Kategoria przystawka
Metoda gotowania grillowanie

Wykonanie:

Olej wymieszać z przyprawą Grill ziołowy KAMIS i sokiem z cytryny. Krewetki nadziać na gałązki lub patyczki i posmarować marynatą. Położyć na rozgrzanym ruszcie i piec po 3-4 minuty z obu stron. W czasie pieczenia smarować szaszłyki marynatą.

przygotowanie szaszłykówszaszłyki z krewetek na rozmarynie

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także