Szaszłyki z pangi

Szaszłyki z pangi

Składniki:szaszłyki z pangi

  • 3 płaty ryby panga
  • 6 różyczek brokuł
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżka pasty curry
  • zioła prowansalskie, sól, pieprz

Przyrządzenie:
Filety pangi umyć i dobrze osuszyć. Jedną stronę ryby posmarować pastą curry. Brokuły podzielić na różyczki i 5 min. blanszować. Na patyczki do szaszłyków nabić pomidor, a następnie rybę tak, by pomidor był owinięty rybą. Na końce patyczków nadziać brokuły, wszystko posolić, popieprzyć i posypać ziołami prowansalskimi. Szaszłyki położyć na ruszt lub na tackę i piec ok. 10 min.  


Autorka przepisu: Helena Staszyńska, Koszalin
Przepis nadesłany na konkurs Letnie grillowanie.

Oceń artykuł
4,75 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Marta Balcerowska

Zdjęcia: Helena Staszyńska

Polecamy Ci również

Zobacz także