Szaszłyki z pangi

- 3 płaty ryby panga
- 6 różyczek brokuł
- 4 pomidorki koktajlowe
- 1 łyżka pasty curry
- zioła prowansalskie, sól, pieprz
Przyrządzenie:
Filety pangi umyć i dobrze osuszyć. Jedną stronę ryby posmarować pastą curry. Brokuły podzielić na różyczki i 5 min. blanszować. Na patyczki do szaszłyków nabić pomidor, a następnie rybę tak, by pomidor był owinięty rybą. Na końce patyczków nadziać brokuły, wszystko posolić, popieprzyć i posypać ziołami prowansalskimi. Szaszłyki położyć na ruszt lub na tackę i piec ok. 10 min.
Autorka przepisu: Helena Staszyńska, Koszalin
Przepis nadesłany na konkurs Letnie grillowanie.

Opracowanie: Marta Balcerowska
Zdjęcia: Helena Staszyńska
Zobacz także