Szyszki

Szyszki
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 70 gram ryżu preparowanego, 125 gram masła, 30 dkg krówek lub innych cukierków typu toffie
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 25 sztuk
Kategoria deser
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 420

Wykonanie:

Cukierki i masło rozpuść na niewielkim ogniu na płynną masę, dodaj do niej ryż i wymieszaj. Następnie łyżką formułuj kulki, tak by przypominały kształtem szyszki. Odstaw do wystudzenia.

Szyszki - zdjęcie 1

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i dodaj swój komentarz

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: domowegotowanie.bloog.pl

Polecamy Ci również

Zobacz także