Szyszki
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 70 gram ryżu preparowanego, 125 gram masła, 30 dkg krówek lub innych cukierków typu toffie |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 25 sztuk |
Kategoria | deser |
Metoda gotowania | gotowanie |
Ilość kalorii | 420 |
Wykonanie:
Cukierki i masło rozpuść na niewielkim ogniu na płynną masę, dodaj do niej ryż i wymieszaj. Następnie łyżką formułuj kulki, tak by przypominały kształtem szyszki. Odstaw do wystudzenia.
szyszki, szyszki przepis, szyszki z ryżu preparowanego, szyszki ryżowe, szyszki z ryżu i krówek, szyszki z ryżu dmuchanego
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: domowegotowanie.bloog.pl
Zobacz także
Maciej Kaczmarek
Zrobiłem - super sprawa! Polecam wszystkim!