Tagliatelle w sosie borowikowym

0
Tagliatelle w sosie borowikowym
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki śmietana 18% 250g, masło Ekstra 2 łyżki, makaron tagliatelle 250g, świeże borowiki 500g, cebula 1 średnia szt., mąka pszenna 1 łyżeczka, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku, sos sojowy 1 łyżeczka, świeży rozmaryn 1 gałązka
Kuchnia włoska
Wielkość przygotowywanej potrawy 3
Kategoria danie główne
Metoda gotowania gotowanie, duszenie

Borowiki czyścimy i gotujemy przez dwie minuty w osolonej wodzie. Następnie należy je odcedzić, wystudzić i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy parę minut na masełku. Grzyby i cebulę razem dusimy. Po paru minutach dodajemy mąkę i zalewamy zahartowaną uprzednio śmietaną. Na sam koniec dodajemy przyprawy – sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sos sojowy. Na sam koniec do tak przygotowanej potrawy dokładamy wcześniej ugotowany makaron tagliatelle po czym całość jeszcze chwilę gotujemy.

Po wyłożeniu na talerze, delikatnie oprószyć drobno posiekanym rozmarynem.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy
Więcej na ten temat:

Źródło: OSM Piątnica

Polecamy Ci również

Zobacz także