Tartaletki z owocami

tartaletki z owocamiSkładniki (6 porcji):
125 g mąki
60 g masła
50 g cukru pudru
½ łyżeczki cukru wanilinowego
1 żółtko
1 łyżka mleka
Szczypta soli
1 budyń o smaku waniliowym
300 ml mleka
1 galaretka o smaku malinowym
Owoce (maliny, jagody, porzeczki, agrest)

Sposób przyrządzania:
Z mąki, masła, cukru pudru, soli, żółtka i mleka zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Ciasto cienko rozwałkować i wyłożyć nim foremki. Piec 10 minut, wyjąć i ostudzić. Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, ale w 300 ml mleka, ostudzić, wyłożyć spód tartaletek. Na budyniu układać owoce, polać galaretką przygotowaną w niewielkiej ilości wody. Można podawać z bitą śmietaną.

Oceń artykuł
5,00 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także