Tatar
Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 250 gram bardzo dobrej i chudej wołowiny, 2 żółtka, 2 średnie cebule, 4 niewielkie ogórki kiszone, ewentualnie korniszony, sól i pieprz, 2 łyżki oliwy |
Kuchnia | polska, uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 porcje |
Kategoria | przystawka, danie główne, kolacja, danie dietetyczne |
Ilość kalorii | 350 |
Wykonanie:
Mięso oczyść z wszelkich błonek i zmiel. Jajka sparz, oddziel białka od żółtek i żółtka dodaj do mięsa, posól i popieprz, dodaj oliwę i wymieszaj dokładnie z mięsem. Cebulkę i ogórki posiekaj bardzo drobno w regularną kostkę. Na półmisku na środku nałóż mięso, wokół niego cebulkę i ogórka. Wstaw na chwilę do lodówki.
Podanie:
Pamiętaj, że mięso musi być jak najlepszej jakości, nie jest obrabiane termicznie, więc tylko pewne mięso nadaje się do tej potrawy.

tatar, tatar przepis, tatar wartości odżywcze, tatar kalorie, tatar wołowy, tatar z wołowiny przepis, tatar wołowy przepis, przepisy kulinarne tatar
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: affotd.com
Zobacz także