Tatar

Tatar
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 250 gram bardzo dobrej i chudej wołowiny, 2 żółtka, 2 średnie cebule, 4 niewielkie ogórki kiszone, ewentualnie korniszony, sól i pieprz, 2 łyżki oliwy
Kuchnia polska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria przystawka, danie główne, kolacja, danie dietetyczne
Ilość kalorii 350

tatarWykonanie:

Mięso oczyść z wszelkich błonek i zmiel. Jajka sparz, oddziel białka od żółtek i żółtka dodaj do mięsa, posól i popieprz, dodaj oliwę i wymieszaj dokładnie z mięsem. Cebulkę i ogórki posiekaj bardzo drobno w regularną kostkę. Na półmisku na środku nałóż mięso, wokół niego cebulkę i ogórka. Wstaw na chwilę do lodówki.

Podanie:

Pamiętaj, że mięso musi być jak najlepszej jakości, nie jest obrabiane termicznie, więc tylko pewne mięso nadaje się do tej potrawy.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: affotd.com

Polecamy Ci również

Zobacz także