Tatar z łososia

Tatar z łososia
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 0,5 kg mięsa z łososia, najlepiej mieszanki łososia świeżego i wędzonego, 4 cebulki dymki, 4 korniszony, 4 łyżki oliwy, sok z cytryny, sól i pieprz, koperek
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria przystawka, danie z ryb
Ilość kalorii 240

tatar z łososiaWykonanie:

Mięso z łososia posiekaj drobno lub pokrój na cieniutkie paseczki nożem do filetowania. Mięsa nie należy mielić maszynką ani siekać mechanicznie. Mięso mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Formujemy na półmisku i obok układamy posiekaną cebulkę i korniszony.

Podanie:

Ewentualne dodatki do tatara z łososia to kapary i żółtka jaj przepiórczych.

Oceń artykuł
3,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: lindasyummies.com

Polecamy Ci również

Zobacz także