Tatar z łososia
Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 0,5 kg mięsa z łososia, najlepiej mieszanki łososia świeżego i wędzonego, 4 cebulki dymki, 4 korniszony, 4 łyżki oliwy, sok z cytryny, sól i pieprz, koperek |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 porcje |
Kategoria | przystawka, danie z ryb |
Ilość kalorii | 240 |
Wykonanie:
Mięso z łososia posiekaj drobno lub pokrój na cieniutkie paseczki nożem do filetowania. Mięsa nie należy mielić maszynką ani siekać mechanicznie. Mięso mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Formujemy na półmisku i obok układamy posiekaną cebulkę i korniszony.
Podanie:
Ewentualne dodatki do tatara z łososia to kapary i żółtka jaj przepiórczych.

tatar przepis, tatar kalorie, tatar z łososia, tatar z łososia przepis, tatar z surowego łososia, tatar z łososia kalorie
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: lindasyummies.com
Zobacz także