Tatar z łososia i truskawek

Tatar z łososia i truskawek

Składniki na 2 porcje:

  • tatar z łososia i truskawek 200g fileta z łososia,
  • 150g truskawek,
  • mięta świeża,
  • pieprz zielony ziarnisty Kamis,
  • pieprz czarny ziarnisty Kamis,
  • oliwa z oliwek,
  • ocet balsamiczny Kamis,
  • sól morska młynek Kamis,
  • limonka,
  • Rukola Fit & Easy,
  • świeża bazylia.

Wykonanie:

Filet i truskawki drobno posiekać, wymieszać i doprawić octem balsamicznym, oliwą z oliwek, skórką z połowy limonki, sokiem z połowy limonki, podduszonymi ziarnami pieprzu oraz posiekaną miętą. Na koniec doprawić solą morską. Podać z rukolą i świeżymi liśćmi bazylii.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Drugie Warsztaty Kulinarne

Polecamy Ci również

Zobacz także