Tort kremowy

Tort kremowy

Składniki:

  • tort1 szklanka cukru,
  • 2 szklanki mąki tortowej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 4 opakowanie kremówki,
  • 2 opakowania fixu do śmietany,
  • 40 dkg wiórek kokosowych,
  • 5 łyżek wody,
  • 3 opakowania śnieżki w proszku,
  • 6 jajek.

Sposób przyrządzania:

Upiec biszkopt: ubić białka na sztywno, dodać żółtka i cukier- 1 szklanka. Dobrze ubić, dodać mąkę i proszek, zamieszać. Piec w 180 stopniach (piekarnik nagrzany), aż będzie złote i trochę będzie odstawać od brzegów tortownicy - około 30 minut. Wyjąć biszkopt, ostudzić i przekroić na połowę.  Śmietanę ubić bitą śmietaną w proszku i fixem do śmietany. Na końcu wsypać wiórki kokosowe - 30 dkg. Połowę masy wyłożyć na jeden biszkopt, rozsmarować. Drugą połowę wyłożyć na biszkopt i na jego boki, masę nałożyć do szprycy i wykonać wzory w kształcie róż.

 

Przepis został nadesłany przez Panią Agnieszkę Partykę do konkursu "Potrawy walentynkowe"

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Agnieszka Partyka

Polecamy Ci również

Zobacz także