Tort kremowy

Składniki:
1 szklanka cukru,
- 2 szklanki mąki tortowej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 4 opakowanie kremówki,
- 2 opakowania fixu do śmietany,
- 40 dkg wiórek kokosowych,
- 5 łyżek wody,
- 3 opakowania śnieżki w proszku,
- 6 jajek.
Sposób przyrządzania:
Upiec biszkopt: ubić białka na sztywno, dodać żółtka i cukier- 1 szklanka. Dobrze ubić, dodać mąkę i proszek, zamieszać. Piec w 180 stopniach (piekarnik nagrzany), aż będzie złote i trochę będzie odstawać od brzegów tortownicy - około 30 minut. Wyjąć biszkopt, ostudzić i przekroić na połowę. Śmietanę ubić bitą śmietaną w proszku i fixem do śmietany. Na końcu wsypać wiórki kokosowe - 30 dkg. Połowę masy wyłożyć na jeden biszkopt, rozsmarować. Drugą połowę wyłożyć na biszkopt i na jego boki, masę nałożyć do szprycy i wykonać wzory w kształcie róż.
Przepis został nadesłany przez Panią Agnieszkę Partykę do konkursu "Potrawy walentynkowe"

jakie ciasto, jakie ciasto polecacie, tort kremowy, jaki tort, tort kremowy przepis, przepis na tort kremowy, tradycyjny tort kremowy
Autor: Agnieszka Partyka
Zobacz także