Tosty

Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 8 kromek chleba tostowego, 4 plastry sera, 4 plastry szynki konserwowej, keczup, majonez |
Kuchnia | uniwersalna, amerykańska |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 tosty |
Kategoria | kolacja, przekąska, kanapka |
Metoda gotowania | opiekanie |
Ilość kalorii | 290 |
Wykonanie:
4 kromki chleba posmaruj keczupem a 4 majonezem. Na kromki z majonezem nałóż plaster sera, na te z keczupem szynkę. Złóż tosty na zasadzie kromka z serem i kromka z szynką. Opiekaj w tosterze/sandwiczu do uzyskania preferowanej chrupkości i gotowe.
Podanie:
Tosty przygotowywane za pomocą opiekacza pozwalają zaszaleć. Możemy tam włożyć tak naprawdę wszystko na co mamy ochotę i co będzie nam smakowało. Nie radzę wkładać do nich sałaty, jednak pomidor i świeży ogórek czy nawet jajka będą idealne. Jednakże miejmy świadomość, że każdy dodatkowy składnik to więcej kalorii.
Zobacz przepis na dorsza z warzywami

tosty, tosty przepis, tosty przepisy, tosty kalorie, kanapki na ciepło, kanapki na ciepło przepis, dobre kanapki na ciepło, kanapki na ciepło kalorie
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zobacz także