Tzatziki
Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | mały ogórek szklarniowy, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, ¼ pęczka koperku, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu greckiego |
Kuchnia | grecka, fusion |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 100 gram |
Kategoria | dip, sos |
Ilość kalorii | 280 |
Wykonanie:
Majonez i jogurt przełóż do miseczki, przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj posiekany koperek, sól i pieprz, następnie starty na tarce ogórek. Wymieszaj wszystko dokładnie i odstaw na przynajmniej 30 minut do lodówki.
Podanie:
Sos tzatziki podawany może być jako dodatek do dań z grilla, smażonych, pieczonych lub podawane oddzielnie jako dip

tzatziki, tzatziki przepis, dip, tzatziki z czym jeść, tzatziki greckie, tzatziki kalorie, sos, dip tzatziki
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: Nikodem Nijaki, Wikipedia
Zobacz także