Tzatziki

Tzatziki
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki mały ogórek szklarniowy, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, ¼ pęczka koperku, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu greckiego
Kuchnia grecka, fusion
Wielkość przygotowywanej potrawy 100 gram
Kategoria dip, sos
Ilość kalorii 280

tzatzikiWykonanie:

Majonez i jogurt przełóż do miseczki, przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj posiekany koperek, sól i pieprz, następnie starty na tarce ogórek. Wymieszaj wszystko dokładnie i odstaw na przynajmniej 30 minut do lodówki.

Podanie:

Sos tzatziki podawany może być jako dodatek do dań z grilla, smażonych, pieczonych lub podawane oddzielnie jako dip

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: Nikodem Nijaki, Wikipedia

Polecamy Ci również

Zobacz także