Warzywa w cieście

- 1 mały kalafior
- 1 brokuł
- 1 opakowanie Złociste Nuggetsy Klasyczne KAMIS
- ½ szklanki wody (125 ml)
- olej do smażenia
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- sól do smaku
Przygotowanie:
Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem i doprawić do smaku solą. Odstawić w chłodne miejsce.
Brokuł i kalafior podzielić na średniej wielkości cząstki, obgotować w osolonej wodzie z cukrem. Następnie dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
Zawartość torebki Złociste Nuggetsy Klasyczne połączyć z wodą i dokładnie wymieszać. Na patelnię wlać olej do wysokości 1-2 cm i mocno rozgrzać. Warzywa zamaczać w cieście i za pomocą widelca lub łyżki, przenosić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor, a następnie osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Danie podawać z sosem jogurtowym.
Podobnie można przyrządzić szparagi.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także