Warzywa w cieście

Warzywa w cieście

warzywa w cieścieSkładniki, dla 4 osób:

  • 1 mały kalafior
  • 1 brokuł
  • 1 opakowanie Złociste Nuggetsy Klasyczne KAMIS
  • ½ szklanki wody (125 ml)
  • olej do smażenia
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól do smaku

Przygotowanie:
Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem i doprawić do smaku solą. Odstawić w chłodne miejsce.
Brokuł i kalafior podzielić na średniej wielkości cząstki, obgotować w osolonej wodzie z cukrem. Następnie dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
Zawartość torebki Złociste Nuggetsy Klasyczne połączyć z wodą i dokładnie wymieszać. Na patelnię wlać olej do wysokości 1-2 cm i mocno rozgrzać. Warzywa zamaczać w cieście i za pomocą widelca lub łyżki, przenosić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor, a następnie osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Danie podawać z sosem jogurtowym.
Podobnie można przyrządzić szparagi.

Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także