Wątróbka z sosem malinowym

Składniki na 2 porcje:
200g wątróbki drobiowej,
- Mix sałat Fit & Easy,
- 100g malin mrożonych,
- 100g malin świeżych,
- 100ml czerwonego wina,
- 40g miodu,
- 50g masła,
- sól prowansalska Kamis w młynku,
- pieprz kolorowy Kamis w młynku,
- 80g masła do smażenia,
- 1 szklanka mąki,
- przyprawa do kurczaka złocistego Kamis,
- 300ml mleka
Wykonanie:
Umyte wątróbki namoczyć w mleku, osuszyć i obtoczyć w mące zmieszanej z przyprawą do drobiu. Smażyć na maśle ok. 6-8 minut, a następnie miód skarmelizować na patelni, dodać mrożone maliny i wino czerwone, gotować 5 minut., następnie przetrzeć i dodać masło. Sałaty skropić sosem, ułożyć na nich wątróbki i posypać świeżymi malinami całość doprawić świeżo mielonym pieprzem i solą.

wątróbka, wątróbka drobiowa, wątróbka drobiowa przepis, pomysł na obiad domowy, wątróbka przepisy, wątróbka w sosie malinowym
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Drugie Warsztaty Kulinarne
Zobacz także