Wątróbka z sosem malinowym

Wątróbka z sosem malinowym

Składniki na 2 porcje:

  • wątróbka z sosem malinowym200g wątróbki drobiowej,
  • Mix sałat Fit & Easy,
  • 100g malin mrożonych,
  • 100g malin świeżych,
  • 100ml czerwonego wina,
  • 40g miodu,
  • 50g masła,
  • sól prowansalska Kamis w młynku,
  • pieprz kolorowy Kamis w młynku,
  • 80g masła do smażenia,
  • 1 szklanka mąki,
  • przyprawa do kurczaka złocistego Kamis,
  • 300ml mleka

Wykonanie:

Umyte wątróbki namoczyć w mleku, osuszyć i obtoczyć w mące zmieszanej z przyprawą do drobiu. Smażyć na maśle ok. 6-8 minut, a następnie miód skarmelizować na patelni, dodać mrożone maliny i wino czerwone, gotować 5 minut., następnie przetrzeć i dodać masło. Sałaty skropić sosem, ułożyć na nich wątróbki i posypać świeżymi malinami całość doprawić świeżo mielonym pieprzem i solą.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Drugie Warsztaty Kulinarne

Polecamy Ci również

Zobacz także