Wątróbki w czerwonym winie aromatyzowane wiśnią

Ilość: dla 2 osób. Czas przygotowania: 15 min.
Składniki:
-
300 g wątróbek drobiowych
- 150 ml czerwonego wina
- 50 ml soku z wiśni
- 20 mrożonych wiśni
- 2 łyżki oleju
Przyprawy KAMIS:
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3-5 goździków
- pieprz czarny młotkowany
- sól morska w młynku
Wątróbki obsmażyć na brązowy kolor, zdjąć z patelni. Na patelnie wlać czerwone wino, sok wiśniowy, dodać goździki gotować do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodać wiśnie, podsmażone wątróbki, całość doprawić cynamonem, pieprzem i solą. Podawać z grzankami.

kuchnia, przyprawy, gotowanie, potrawy, wątróbka, wątróbki, wątróbki w winie, wątróbka drobiowa, wątróbka drobiowa przepis, jakie dania z mięsa, dania z wątróbki, dania z wątróbki drobiowej, pomysł na obiad dla gości, pomysł na obiad domowy, obiad przepisy, obiad przepisy kulinarne, obiad przepisy proste, obiad przepisy szybkie, pomysł na obiad przepisy, wątróbka przepisy
Opracowanie: Redakcja
Źródło: Kamis
Zobacz także