Wątróbki w czerwonym winie aromatyzowane wiśnią

0
Wątróbki w czerwonym winie aromatyzowane wiśnią

Ilość: dla 2 osób. Czas przygotowania: 15 min.

Składniki:

  • 300 g wątróbek drobiowych
  • 150 ml czerwonego wina
  • 50 ml soku z wiśni
  • 20 mrożonych wiśni
  • 2 łyżki oleju

Przyprawy KAMIS:

  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3-5 goździków
  • pieprz czarny młotkowany
  • sól morska w młynku

Wątróbki obsmażyć na brązowy kolor, zdjąć z patelni. Na patelnie wlać czerwone wino, sok wiśniowy, dodać goździki gotować do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodać wiśnie, podsmażone wątróbki, całość doprawić cynamonem, pieprzem i solą. Podawać z grzankami.

Oceń artykuł
3,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także