Wielkanocna sałatka brokułowa

Sałatka brokułowa
Wieloskładnikowa wielkanocna sałatka brokułowa.

Składniki:

  • brokuł,
  • 5 sztuk jajek,
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 4 łyżki pestek słonecznika,
  • 1 łyżka majonezu.

Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wrzącej wodzie, ok. 4 minut, powinny być lekko twardawe po ugotowaniu. Jajka gotujemy na twardo, po obraniu kroimy w ćwiartki. Mieszamy brokuły z jajkiem, dodajemy kukurydzę, obficie posypujemy pestkami słonecznika. Całość mieszamy z łyżką majonezu.

Zielono, żółto i jajecznie - kwintesencja Wielkanocy!

Autor przepisu: agf, laureatka konkursu Przepisy wielkanocne

Oceń artykuł
4,71 / 7 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: agf

Polecamy Ci również

Zobacz także