Wielkanocne jaja tradycyjnie

wielkanocne jaja tradycyjne
Najbardziej tradycyjna forma podania wielkanocnych jaj.

Składniki:

  • 6 sztuk jajek,
  • pół pęczka szczypiorku,
  • 0,5 szklanki groszku konserwowego,
  • 12 łyżeczek majonezu.

Najbardziej tradycyjna forma podania wielkanocnych jaj.

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na pół. Na każdą połówkę jajka nakładamy łyżeczkę majonezu. Myjemy i kroimy drobno szczypiorek i posypujemy jajka. Do jajek podajemy odsączony z zalewy groszek konserwowy.

Autor przepisu: agf

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy
Więcej na ten temat:

,

Opracowanie: Katarzyna Laszczak

Zdjęcia: agf

Polecamy Ci również

Zobacz także