Zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka z kurczakiem
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 40 dkg makaronu (świderki lub rurki), 40 dkg filetu z kurczaka, 20 dkg pieczarek, cebula, 10 dkg sera ( najlepsza będzie Mozzarella), olej do smażenia, przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka, bazylia, oregano, zioła prowansalskie
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 6 porcji
Kategoria zapiekanka, danie główne, obiad
Metoda gotowania gotowanie, smażenie, pieczenie
Ilość kalorii 340

zapiekanka z kurczakiemWykonanie:

Filety z kurczaka oczyść z błonek i tłuszczu, pokrój w drobne paseczki i oprósz solą, pieprzem i papryką. Usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Makaron ugotuj na półtwardo. Pieczarki zetrzyj na szatkownicy lub pokrój w cienkie plasterki, można dodać także paprykę, cebulę pokrój w piórka. Cebulę zeszklij, następnie dodaj pieczarki i przesmaż kilka minut. W naczyniu żaroodpornym ułóż makaron, następnie kurczaka, na niego pieczarki. Oprósz całość ziołami i na wierzch daj starty ser. Zapiekaj przez około 20 minut w 175 stopniach.

Oceń artykuł
3,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: youwantmetocook.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także