Zapiekanka z ryżu i soczewicy

zapiekanka z ryżu i soczewicySkładniki (6 porcji):
2 kostki bulionu warzywnego
2 torebki ryżu
150 g soczewicy
2 filety z kurczaka
3 łyżki oliwy z oliwek
1 mała cebula posiekana
1 mała puszka kukurydzy
Pieprz
Kapusta

Sposób przyrządzania:
Kostki bulionowe rozpuścić w 1 szklance wody. Ryż i soczewicę ugotować. Filety pokroić w paski, podsmażyć na oliwie z cebulą. Kapustę drobno pokroić. Połączyć wszystkie składniki z bulionem, doprawić pikantnie pieprzem. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Wstawić do nagrzanego do 180oC piekarnika. Piec 25 minut.

Czas przygotowania: 30 minut
Czas oczekiwania: 25 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 2101 kcal
  • 1 porcja 350 kcal
Oceń artykuł
4,25 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także