Żeberka w miodzie

letnie grillowanieSkładniki:

  • żeberka wieprzowe – 50 dag (najlepsze będą młode żeberka z drobnymi kostkami)
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • oliwa
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Żeberka umyć, pokroić na porcje (aby szybciej się upiekły można je wcześniej obgotować we wrzącej wodzie). Wymieszać musztardę z miodem. Przyprawione solą i pieprzem żeberka położyć na grillu i piec ok. 20 minut. Od czasu do czasu smarować je pastą miodowo-musztardową. Smacznego!


Autor przepisu: Rafał Piórkowski, Gdańsk
Przepis został nagrodzony w konkursie Letnie grillowanie.

Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Marta Balcerowska

Polecamy Ci również

Zobacz także