Żelazna pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna
Składniki:

  • jajka - 5 sztuk,
  • natka pietruszki - 1 pęczek,
  • szczypiorek - 1 pęczek,
  • rukola - 3 łyżki,
  • musztarda - 1 łyżeczka,
  • masło - 2 łyżki,
  • sól, pieprz do smaku.

Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo.

Jajka gotujemy na twardo. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i drobno mielimy. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła. Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek, nie szkodzi. Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Autor przepisu: agf

Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Polecamy Ci również

Zobacz także