Ziołowe kotleciki z ogórkowym dipem

Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 500 g mielonej wieprzowiny, 1 łyżeczka zmielonego pieprzu, 1/2 łyżeczki zmielonego kminku, 1/2 cebuli, Natka pietruszki, Przyprawa Grill Ziołowy KAMIS Dip: 100 g fety, 100 ml jogurtu naturalnego, 2 ogórki gruntowe, Przyprawa do twarożku KAMIS Fit up! |
Kuchnia | polska |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 2 osób |
Kategoria | danie główne, przystawka |
Metoda gotowania | grillowanie |
Wykonanie:
Wymieszać mięsa z ziołową przyprawą grillową, pieprzem i kminkiem. Dodać drobno pokrojoną cebulę i natkę pietruszki. Formować podłużne kotleciki. Piec ze wszystkich stron na rozgrzanym grillu. Fetę rozkruszyć widelcem, wymieszać z jogurtem. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z masą serową. Doprawić przyprawą do twarożku. Podawać z kotlecikami.
Zobacz: Nowalijki na talerzu

potrawy mięsne, ziołowe kotleciki, dip ogórkowy, kotleciki na grilla, kotleciki mielone na grilla, potrawy na grilla
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także