Ziołowe kotleciki z ogórkowym dipem

Ziołowe kotleciki  z ogórkowym dipem
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 500 g mielonej wieprzowiny, 1 łyżeczka zmielonego pieprzu, 1/2 łyżeczki zmielonego kminku, 1/2 cebuli, Natka pietruszki, Przyprawa Grill Ziołowy KAMIS Dip: 100 g fety, 100 ml jogurtu naturalnego, 2 ogórki gruntowe, Przyprawa do twarożku KAMIS Fit up!
Kuchnia polska
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 osób
Kategoria danie główne, przystawka
Metoda gotowania grillowanie

Wykonanie:

Wymieszać mięsa z przyprawą Grill Ziołowy KAMIS, pieprzem i kminkiem. Dodać drobno pokrojoną cebulę i natkę pietruszki. Formować podłużne kotleciki. Piec ze wszystkich stron na rozgrzanym grillu. Fetę rozkruszyć widelcem, wymieszać z jogurtem. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z masą serową. Doprawić przyprawą do twarożku KAMIS Fit up! Podawać z kotlecikami.

ziołowe kotlecikidip ogórkowy

Oceń artykuł
0,00 / 0 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także