Ziołowe kulki serowe

0
Ziołowe kulki serowe

ziołowe kulki seroweSkładniki:

  • 150 g twarogu wiejskiego,
  • 100 g fety,
  • 2 ugotowane na twardo żółtka,
  • 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią,
  • 2 pęczki drobno posiekanego szczypiorku

Sposób przyrządzania:

Twaróg z fetą i żółtkami zmiksuj w blenderze. Dodaj suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Dokładnie wymieszaj. Dłońmi zwilżonymi w wodzie formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczaj je w szczypiorku. Podawaj lekko schłodzone.

Oceń artykuł
5,00 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także