Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 20 minut + czas duszenia
zrazy wołowe Składniki:

  • 4 steki z udźca wołowego,
  • 8-12 śliwek kalifornijskich,
  • 4 plastry boczku,  
  • 3 łyżki mąki,
  • 1 łyżka posiekanych grzybów suszonych,
  • olej,
  • gruba nić do związania mięsa,
  • 2 łyżeczki Pieprzu młotkowanego z kolendrą Specialite,
  • sól morska w młynku Specialite.

musztardaSposób przyrządzania:    

Steki cienko rozbij, posyp solą oraz pieprzem młotkowanym z kolendrą. Na każdym ułóż plaster boczku, 2-3 śliwki, zwiń i zwiąż ściśle grubą nicią (ewentualnie można użyć wykałaczek). Obtocz w mące, obsmaż na oleju, zalej wodą, tak aby były przykryte, dodaj grzyby i posól. Duś na małym ogniu do miękkości mięsa (ok. 1-1,5 godz).
Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

 

Oceń artykuł
4,75 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Źródło: Kamis

Zdjęcia: ninawkuchni.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także