Zrazy wołowe zawijane
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 20 minut + czas duszenia
Składniki:
- 4 steki z udźca wołowego,
- 8-12 śliwek kalifornijskich,
- 4 plastry boczku,
- 3 łyżki mąki,
- 1 łyżka posiekanych grzybów suszonych,
- olej,
- gruba nić do związania mięsa,
- 2 łyżeczki Pieprzu młotkowanego z kolendrą Specialite,
- sól morska w młynku Specialite.
Sposób przyrządzania:
Steki cienko rozbij, posyp solą oraz pieprzem młotkowanym z kolendrą. Na każdym ułóż plaster boczku, 2-3 śliwki, zwiń i zwiąż ściśle grubą nicią (ewentualnie można użyć wykałaczek). Obtocz w mące, obsmaż na oleju, zalej wodą, tak aby były przykryte, dodaj grzyby i posól. Duś na małym ogniu do miękkości mięsa (ok. 1-1,5 godz).
Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Źródło: Kamis
Zdjęcia: ninawkuchni.blogspot.com
Zobacz także