Zupa fasolowa

Zupa fasolowa
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki Włoszczyzna: 3 marchewki, korzeń pietruszki, ćwierć korzenia selera, kawałek pora. Porcja rosołowa drobiowa lub element wieprzowy na zupę. 40 dkg fasolki szparagowej, 4 średnie ziemniaki. Listek laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól, gałka muszkatołowa.
Kuchnia polska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 6 porcji
Kategoria zup
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 60

zupa fasolowaWykonanie:

Z włoszczyzny i mięsa ugotuj wywar z dodatkiem ziela angielskiego, listka laurowego i pieprzu ziarnistego, wszystkie warzywa oprócz marchewki gotuj w całości, natomiast marchewkę pokrój w talarki. Gdy wywar będzie gotowy dodaj pokrojoną w około centymetrowe kawałki fasolkę i ziemniaki pokrojone w niewielką kostkę. Gdy ziemniaki będą miękkie, wyłów z zupy por, pietruszkę i seler oraz mięso, mięso obierz i dodaj do zupy. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej, jeśli lubisz zabiel śmietaną.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: closetcooking.com

Polecamy Ci również

Zobacz także