Zupa grochowa z makaronem

Zupa grochowa z makaronem

zupa grochowa z makaronemSkładniki:
1 zupa grochowa Winiary
Przyprawa do zup, sosów, sałatek
1 mała cebula
1 papryka
1 kiełbasa śląska
2 łyżki oliwy z oliwek
100 g makaronu muszelki
Pieprz


Sposób przyrządzania:

Cebulę obrać, paprykę oczyścić. Pokroić w kostkę cebulę, paprykę i kiełbasę. Podsmażyć na oliwie. Zupę przygotować w 1 l wody, dodać do niego zawartość patelni i gotować razem przez 5 minut. Doprawić przyprawą do zup i pieprzem. Makaron ugotować w posolonej wodzie i podawać z zupą.

Czas przygotowania: 15 minut
Czas oczekiwania: 10 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 1117 kcal
  • 1 porcja około 279 kcal
Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także