Zupa koperkowa
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | włoszczyzna: 3 marchewki, ćwierć korzenia selera, korzeń pietruszki, por. 2 pęczki koperku świeżego, 10 dkg bardzo drobnego makaronu, 100 ml słodkiej śmietanki, ziele angielskie, sól, pieprz |
Kuchnia | polska |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 porcje |
Kategoria | danie dietetyczne, zupa |
Metoda gotowania | gotowanie |
Ilość kalorii | 75 |
Wykonanie:
Z włoszczyzny i przypraw ugotuj klasyczny wywar warzywny. Kiedy warzywa będą miękkie wyłów wszystko oprócz marchewki. Dodaj do bulionu makaron i posiekany koperek, po kilku minutach dodaj zahartowaną śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podanie:
Zupa koperkowa sama w sobie jest dość „cienkim” daniem, dlatego można podać ją jako pierwsze danie lub uzupełnić o wkład mięsny. Możesz dodać różne kiełbaski czy nawet parówki, ale warto również po prostu ugotować wywar mięsno-warzywny na mięsie wieprzowym i mięso po prostu obrać i dodać do zupy.

jaka zupa na obiad, zupa koperkowa, zupa koperkowa kalorie, zupa koperkowa krem, zupa koperkowa pyszna, zupa koperkowa przepis
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: slashfood.com
Zobacz także