Zupa koperkowa

Zupa koperkowa
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki włoszczyzna: 3 marchewki, ćwierć korzenia selera, korzeń pietruszki, por. 2 pęczki koperku świeżego, 10 dkg bardzo drobnego makaronu, 100 ml słodkiej śmietanki, ziele angielskie, sól, pieprz
Kuchnia polska
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria danie dietetyczne, zupa
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 75

zupa koperkowaWykonanie:

Z włoszczyzny i przypraw ugotuj klasyczny wywar warzywny. Kiedy warzywa będą miękkie wyłów wszystko oprócz marchewki. Dodaj do bulionu makaron i posiekany koperek, po kilku minutach dodaj zahartowaną śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Podanie:

Zupa koperkowa sama w sobie jest dość „cienkim” daniem, dlatego można podać ją jako pierwsze danie lub uzupełnić o wkład mięsny. Możesz dodać różne kiełbaski czy nawet parówki, ale warto również po prostu ugotować wywar mięsno-warzywny na mięsie wieprzowym i mięso po prostu obrać i dodać do zupy.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: slashfood.com

Polecamy Ci również

Zobacz także