Zupa morelowa

zupa morelowaSkładniki:
1 łyżka budyniu o smaku waniliowym bez cukru
500 g moreli
5-6 łyżek cukru
1 łyżka śmietany 30%
4-5 łyżek jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:
Morele wydrążyć, pokroić i ugotować w 1 litrze wody, dodać cukier i zmiksować. Budyń rozprowadzić w 100 ml wody i dodać do zupy. Pozostawić do ostudzenia. Do zimnej zupy dodać jogurt i śmietanę. Podawać z biszkoptami.

Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: około 20 minut

Wartość energetyczna:
• Całość 780 kcal
• 1 porcja około 195 kcal

Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także