Zupa morelowa
Składniki:
1 łyżka budyniu o smaku waniliowym bez cukru
500 g moreli
5-6 łyżek cukru
1 łyżka śmietany 30%
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
Sposób przyrządzania:
Morele wydrążyć, pokroić i ugotować w 1 litrze wody, dodać cukier i zmiksować. Budyń rozprowadzić w 100 ml wody i dodać do zupy. Pozostawić do ostudzenia. Do zimnej zupy dodać jogurt i śmietanę. Podawać z biszkoptami.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: około 20 minut
Wartość energetyczna:
• Całość 780 kcal
• 1 porcja około 195 kcal

przepisy kulinarne, przygotowywanie posiłków, pomysł na obiad, dania dla zapracowanych, winiary, zupa morelowa, pomysł na obiad dla gości, pomysł na obiad domowy, obiad przepisy, obiad przepisy kulinarne, obiad przepisy proste, obiad przepisy szybkie, pomysł na obiad przepisy, co na obiad
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Winiary
Zobacz także