Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Składniki:
(porcja dla 4 osób)zupa ogórkowa

  • 4-5 ogórków kiszonych
  • dwa żeberka lub 3 skrzydełka
  • kostka rosołowa
  • włoszczyzna
  • 4-5 ziemniaków
  • liść laurowy
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • sól, pieprz do smaku


Mięso dokładnie umyć i włożyć do garnka z wodą, gotować na małym ogniu. Zebrać szum, który się zgromadził, a następnie posolić wodę, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Gdy woda zacznie się gotować należy włożyć obrane warzywa. Gdy warzywa będą już miękkie dodać starte ogórki kiszone i gotować jeszcze z 10 minut. Zupę można podawać ze śmietaną.

Oceń artykuł
4,11 / 9 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Polecamy Ci również

Zobacz także