Zupa ogórkowa – krem

Zupa ogórkowa – krem

zupa ogórkowa - kremSkładniki (4 porcje):
1 łyżka ziarenek smaku
2-3 ziemniaki
Kawałek pora
2 łyżki masła
2-3 ogórki kiszone
1 mały ogórek zielony
2 łyżki posiekanego koperku
100 ml śmietany 30%
Sól

Sposób przyrządzania:
Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę. Pora pokroić w krążki. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórka zielonego pokroić w kostkę. Na maśle podsmażyć ziemniaki i pora, wlać 3 szklanki wody, wsypać ziarenka smaku. Gotować 10 minut, następnie dodać ogórki kiszone. Gotować kolejne 10 minut. Zmiksować, dodać śmietanę, koperek i zielonego ogórka.

Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: 20 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 716 kcal
  • 1 porcja około 179 kcal
Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także