Zupa pomidorowa

0
Zupa pomidorowa

Zupa przygotowywana na bazie rosołu lub bulionu z warzyw. Głównym składnikiem, nadającym smak są świeże pomidory lub koncentrat pomidorowy.

Składniki:

  • kawałek mięsa (skrzydełka kurczaka, udko kurczaka lub porcja rosołowa)
  • włoszczyzna
  • koncentrat pomidorowyzupa pomidorowa
  • jarzynka
  • kostka rosołowa
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • odrobinę cukru do smaku
  • makaron lub ryż

Mięso dokładnie umyć i włożyć do garnka z wodą, gotować na małym ogniu. Zebrać szum, który się zgromadził. Następnie posolić wodę, dodać ziele angielskie i liść laurowy, kostkę rosołową, jarzynkę, cebulę (przypaloną na gazie) oraz włoszczyznę. Jak już warzywa będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Do smaku można zupę lekko posłodzić. Podawać z ryżem lub makaronem.

Oceń artykuł
4,00 / 8 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Polecamy Ci również

Zobacz także