Zupa pomidorowa z mięsem

Składniki (4 porcje):
1 zupa pomidorowa z makaronem Winiary
Przyprawa maggi
300 g karkówki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula
1 mała puszka kukurydzy
Papryka ostra
Sok z cytryny
Sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Cebulę obrać, posiekać, dodać do mięsa i zeszklić, posypać papryką, doprawić solą. Przełożyć do garnka i podlać 500 ml wody, dusić do miękkości. Zupę rozprowadzić w 500 ml wody i wlać do mięsa. Zagotować mieszając. Dodać odsączoną kukurydzę. Gotować 5 minut. Doprawić maggi, pieprzem i sokiem z cytryny.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: około 50 minut
Wartość energetyczna:
- Całość 1174 kcal
- 1 porcja około 293 kcal

przepisy kulinarne, pomysł na obiad, dania dla zapracowanych, jak ugotować, winiary, zupy przepisy, zupa pomidorowa, jakie dania z mięsa, pomysł na obiad dla gości, pomysł na obiad domowy, obiad przepisy, obiad przepisy kulinarne, obiad przepisy proste, obiad przepisy szybkie, pomysł na obiad przepisy
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Winiary
Zobacz także