Zupa pomidorowa z mięsem

Zupa pomidorowa z mięsem

zupa pomidorowa z mięsemSkładniki (4 porcje):
1 zupa pomidorowa z makaronem Winiary
Przyprawa maggi
300 g karkówki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula
1 mała puszka kukurydzy
Papryka ostra
Sok z cytryny
Sól, pieprz

Sposób przyrządzania:
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Cebulę obrać, posiekać, dodać do mięsa i zeszklić, posypać papryką, doprawić solą. Przełożyć do garnka i podlać 500 ml wody, dusić do miękkości. Zupę rozprowadzić w 500 ml wody i wlać do mięsa. Zagotować mieszając. Dodać odsączoną kukurydzę. Gotować 5 minut. Doprawić maggi, pieprzem i sokiem z cytryny.

Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: około 50 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 1174 kcal
  • 1 porcja około 293 kcal
Oceń artykuł
4,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także