Zupa selerowa z papryką

zupa selerowa z paprykąSkładniki (4 porcje):
1 zupa jarzynowa Winiary
1 kostka rosołu drobiowego
300 g selera
1 łyżka masła
1/4 papryki czerwonej
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 łyżka posiekanego szczypiorku

Sposób przyrządzania:
Selera i paprykę pokroić w paseczki. Selera podsmażyć na maśle. Zupę jarzynową rozprowadzić w 1 l wody, zagotować, dodać podsmażonego selera, paprykę i kostkę rosołową. Gotować 10 minut. Na koniec dodać szczypiorek i śmietanę.

Czas przygotowania: 15 minut
Czas oczekiwania: 10 minut

Wartość energetyczna:
• Całość 378 kcal
• 1 porcja około 94 kcal

Oceń artykuł
4,75 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także