Zupa selerowa z papryką
Składniki (4 porcje):
1 zupa jarzynowa Winiary
1 kostka rosołu drobiowego
300 g selera
1 łyżka masła
1/4 papryki czerwonej
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 łyżka posiekanego szczypiorku
Sposób przyrządzania:
Selera i paprykę pokroić w paseczki. Selera podsmażyć na maśle. Zupę jarzynową rozprowadzić w 1 l wody, zagotować, dodać podsmażonego selera, paprykę i kostkę rosołową. Gotować 10 minut. Na koniec dodać szczypiorek i śmietanę.
Czas przygotowania: 15 minut
Czas oczekiwania: 10 minut
Wartość energetyczna:
• Całość 378 kcal
• 1 porcja około 94 kcal

przepisy kulinarne, przygotowywanie posiłków, pomysł na obiad, dania dla zapracowanych, winiary, zupa selerowa, zupa selerowa z cukinią, pomysł na obiad dla gości, pomysł na obiad domowy, obiad przepisy, obiad przepisy kulinarne, obiad przepisy proste, obiad przepisy szybkie, pomysł na obiad przepisy, co na obiad
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Winiary
Zobacz także