Zupa włoska

Zupa włoska
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 30 dkg mielonego mięsa z indyka, 30 dag pieczarek, 5 pomidorów, 2 śmietankowe serki topione, 1 litr bulionu warzywnego, przyprawa do pizzy, sól i pieprz, mielona papryka, bazylia, rozmaryn.
Kuchnia włoska
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 osoby
Kategoria zupy
Metoda gotowania duszenie, gotowanie

zupa włoskaPrzygotowanie:

Mięso mielone dusimy na łyżce oliwy z oliwek i przerzucamy do garnka. Dodajemy pokrojone w plastry i podsmażone pieczarki. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i również wrzucamy do garnka, dodajemy serki topione, ½ przyprawy do pizzy, zalewamy 1 litrem bulionu warzywnego i gotujemy około 15 minut. Jeśli będzie za gęste, wystarczy dolać mleka lub rosołu warzywnego. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, bazylią i rozmarynem.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Barbara Macieja

Polecamy Ci również

Zobacz także