Zupa włoska

Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 30 dkg mielonego mięsa z indyka, 30 dag pieczarek, 5 pomidorów, 2 śmietankowe serki topione, 1 litr bulionu warzywnego, przyprawa do pizzy, sól i pieprz, mielona papryka, bazylia, rozmaryn. |
Kuchnia | włoska |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 osoby |
Kategoria | zupy |
Metoda gotowania | duszenie, gotowanie |
Przygotowanie:
Mięso mielone dusimy na łyżce oliwy z oliwek i przerzucamy do garnka. Dodajemy pokrojone w plastry i podsmażone pieczarki. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i również wrzucamy do garnka, dodajemy serki topione, ½ przyprawy do pizzy, zalewamy 1 litrem bulionu warzywnego i gotujemy około 15 minut. Jeśli będzie za gęste, wystarczy dolać mleka lub rosołu warzywnego. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, bazylią i rozmarynem.

jaka zupa na obiad, zupa włoska, zupa włoska przepis, zupa włoska pomidorowa, kuchnia włoska zupy
Autor: Barbara Macieja
Zobacz także