Zupa z cukinią i z porem

Składniki:
- cukinia,
- 2 małe pory,
- 20 dag zielonej fasolki szparagowej,
- 2 marchewki,
- seler naciowy,
- cebula,
- 15 dag makaronu,
- 3 łyżki oleju,
- 1,5 litra bulionu,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
Cukinię opłukać, pokroić w cienkie plastry. Pory umyć, pociąć w niezbyt grube krążki. Marchewki oczyścić i pokroić w kostkę. Opłukaną fasolkę oraz seler naciowy pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Olej rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać resztę warzyw, chwilę podsmażyć, zalać bulionem. Gotować około 10 minut. Wrzucić makaron i gotować jeszcze około 20 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Elżbieta Prosińska

zupa, przepis na zupę z cukinii, zupa z cukinii, zupa z cukinii przepis, por, jak zrobić zupę, por przepis
Autor: Elżbieta Prosińska
Opracowanie: Magdalena Kolwaga
Zobacz także