Zupa z cukinią i z porem

0
zupa z cukinią i porem

Składniki:

  • cukinia,
  • 2 małe pory,
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej,
  • 2 marchewki,
  • seler naciowy,
  • cebula,
  • 15 dag makaronu,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1,5 litra bulionu,
  • sól, pieprz.


Przygotowanie:

Cukinię opłukać, pokroić w cienkie plastry. Pory umyć, pociąć w niezbyt grube krążki. Marchewki oczyścić i pokroić w kostkę. Opłukaną fasolkę oraz seler naciowy pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Olej rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać resztę warzyw, chwilę podsmażyć, zalać bulionem. Gotować około 10 minut. Wrzucić makaron i gotować jeszcze około 20 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

zupa z cukinią i porem

Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Elżbieta Prosińska

 

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Elżbieta Prosińska

Opracowanie: Magdalena Kolwaga

Polecamy Ci również

Zobacz także