Zupa z porów i kalarepy

Zupa z porów i kalarepy

Składniki:

  • zupa z porów i kalarepy wywar drobiowy,
  • 300g kalarepy,
  • 250g pora,
  • 100g cebuli,
  • śmietana 18%,
  • 80g boczku wędzonego, plastry,
  • rucola Fit&Easy,
  • sól morska Kamis,
  • pietruszka Kamis,
  • pieprz kolorowy Kamis,
  • słodka papryka Kamis,
  • liść laurowy Kamis
  • 1/4 bagietki,
  • 40g masła,
  • 40ml oleju,
  • papier do pieczenia i gotowania Saga.

Sposób przyrządzania:

Warzywa obieramy i tniemy w drobną kostkę, następnie na maśle z dodatkiem oleju smażymy. Dolewamy bulion i gotujemy około 20 minut z dodatkiem pietruszki. Plastry wędzonego boczku posypujemy papryką układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika na około 10 minut w temperaturze 180-200st.
Bagietkę tniemy na bardzo cienkie plastry i suszymy w piekarniku.
Do zupy dodajemy śmietanę przecieramy. Posypujemy chipsami z boczku, suszona bagietka i dekorujemy listkami rucoli.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Drugie Warsztaty Kulinarne

Polecamy Ci również

Zobacz także